EDITORIAL/Despre primari relativi…

Distribuie articolulAdministrația socialistă gestionată la Galați de Pucky pare să fie bazată exclusiv pe principiul celor trei R: reciclare, refolosire, recondiționare. Pornind de la aplicabilitatea mentală și până spre mărșăluirea printre principiile demodate, pe alocuri chiar falimentare, ale economiei multilateral dezvoltate, mai marele adunăturii socialiste se întrece în a se erija în postura de incompetent veritabil.


În esență, vorbim despre lucrări în infrastructura municipiului făcute de mântuială, pe bani mulți, cu pasaj în buricul târgului ce nu a rezistat prea mult, cu gropi în asfaltul abia turnat, cu alunecări de teren prin același Centru sau pe la Tirighina, cu o batjocură prin cartiere ce n-am mai avut-o de pe vremea răposatului Dumitru Nicolae, zis și Onoare muncii!


Năpădiți de buruieni, căpușe ori ploșnițe, gălățenii nu prea mai au loc în urbea lor nici în astă viață, nici mai încolo. Aflăm că avem o criză acută a locurilor de veci și că municipalitatea caută soluții pentru alte terenuri. Nici să mori nu mai e un ghișeft că nu se știe unde-ajungi!
De dimineață pe răcoare și până la apus prin nu știu ce cârciumi, mica burghezie de culoarea macului ce-l înconjoară pe Pucky este interesată doar de partid, bani, prăduieli, și iar bani, și iar partid, și iar prăduieli. Neaoș.


De ochii lumii mai dăm cinci autorizații pentru taxi, mai facem un festival de potol pe uliță, dăm și-un pol de parale la biserici și cam asta-i tot. Cu grețoșenii dintr-astea administrative Galațiul mort, e mort de-a binelea iar șanse de înviere sunt cât o scos Nică pe pupăză la iarmaroc.
Acum un deceniu și un pic, toată ziua vorbeam de băieții deștepți. Azi, involuția ne-a dus să ne băgăm în seamă doar cu ăi mai proști dintre cei deștepți.


Ei, dar astea-s așa doar tandrețuri, gingășii, chestii, socoteli…


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns