Proiect educațional: „Şcoala de vară – un start bun în pregătirea Evaluării Naţionale”

Distribuie articolul


Inițiativa din domeniul educației remediale a demarat la Școala Gimnazială nr. 28, din municipiul Galați.


Proiectul este realizat de Prof. Nineta BĂRBĂTESCU și Diana CRISTOFAN, de la Şcoala Gimnazială Nr. 28, Galaţi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi prin Inspector gen-eral – adjunct, Prof. Selena COSTEA și Inspector școlar pentru învăţământul primar, Prof. Maria Alis CHIRAC.


”Se urmărește remedierea și creșterea situației la ȋnvățătură a elevilor, obținerea de rezultate favorabi-le la Evaluarea Națională de la finalul clasei a IV-a precum și preȋntȃmpinarea rămmȃnerii ȋn urmă la ȋnvățătură și prevenirea insuccesului școlar”, ne-a declarat prof. Nineta Bărbătescu, coorodnatoare în proiect.


” Şcoala, profesorii, trebuie să ajute elevii să facă faţă provocării aduse de implicațiile pandemiei în pregătirea lor școlară. Se impune îmbunătățirea rezilienței sistemului educaţional, prin planificarea unei educaţii incluzive de calitate pentru acei copii la care se constată rămâneri în urmă, precum și pentru cei care doresc dezvoltare sub conducere specializată. Ar trebui să fie o prioritate pentru următoarele luni/ ani şi ar trebui să fie principiul de bază al reconstruirii unui învăţământ mai bun şi al unor şcoli mai bune, mai aplecate spre nevoile reale ale copiilor”, după cum au subliniat și reprezentanții partenerilor din proiect, prezenți la deschiderea cursurilor.


Grupul ţintă este format din elevii din învăţământul primar care urmează să susţină în anul școlar viitor Evaluarea Naţională la clasa a IV-a, precum și cadrele didactice din instituţiile partenere în proiect.

Participarea elevilor se realizează online sau fizic.


Distribuie articolul

You May Also Like