Poliția Locală rotunjește bugetul local cu amenzi pe bandă rulantă

Distribuie articolul

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale alături de cei de la Biroul de Evidență a Persoanelor Galați, au derulat ample acțiuni de control, în ultimele două luni, la operatorii economici care își desfășoară activitatea pe strada Brăilei.

Agenții economici au fost verificați dacă dețin autorizațiile necesare funcționării legale.

În urma acestor acțiuni, oamenii legii au verificat un număr de 582 de operatori economici și au aplicat 232 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 158.600 lei.

„Amenzile au fost date pentru lipsa autorizațiilor de funcționare prevăzute de lege (conform prevederilor HCL 260/2018) și comerț în zone neautorizate (Legea 12/1990). Într-o singură situație polițiștii locali, pentru neregulile constatate, conform prevederilor OG 99/2000, au luat decizia de a suspenda activitatea unui operator economic”, precizează Poliția Locală Galați.

Din totalul agenților economici verificați, 249 dețineau Acordul privind exercitarea activității de comercializare în zone publice și/sau Autorizația pentru desfășurarea activității de alimentație publică. De asemenea, pentru 103 operatori economici s-a constatat că nu erau necesare autorizații din partea autorităților publice locale.

„Reamintim că și în 2018, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale au întreprins acțiuni similare în urma cărora jumătate din cei 249 de agenți economici care în prezent dețin autorizațiile necesare funcționării legale, la data respectivă au fost sancționați”, au mai spus reprezentanții Poliției Locale.

Tot în această perioadă, pentru protejarea populației, dar și în vederea derulării unui comerț civilizat, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale au desfășurat acțiuni de verificare a agenților economici și a persoanelor fizice care își desfășoară activitatea în Piața Micro 17 și Piața Micro 39.

„În urma controalelor din cele două locații, oamenii legii, pentru comerț în zone neautorizate/lipsă acte de proveniență, desfășurarea activităților de comerț fără a deține Acordul privind exercitarea activității de comercializare în zone publice și/sau Autorizația pentru desfășurarea activității de alimentație publică și lipsa autorizațiilor de funcționare prevăzute de lege, au aplicat un număr de 22 de sancțiuni contravenționale în sumă de 17.000, fiind confiscate și bunuri în valoare de peste 1.400 lei”, informează Poliția Locală Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like