Profesorii vor fi plătiți consistent pentru orele de recuperare din semestrul II

Distribuie articolul

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că profesorii vor fi plătiți consistent pentru orele de recuperare din semestrul II. Este vorba despre așa numitele ore remediale care vor fi impuse pentru a recupera informațiile pierdute de elevi în timpul școlii online. Ministrul a mai spus că profesorii vor primi tarife motivante, ca la medici.

Sorin Cîmpeanu a anunțat miercuri seara, la Digi TV, că ordonanța privind plata orelor remediale a fost dezbătură în ședința de Guvern și urmează să fie adoptată. Tariful stabilit în proiect este de 100 de lei/ora.

„De aceea am încercat să fie un tarif motivant, echivalent cu salarizarea medicilor pe oră, la 100 de lei pe oră tarif brut. Avem nevoie de implicarea acestor cadre didactice la orice disciplină. Pachetul mediu săptămânal este de cinci ore, dar cadrele didactice vor decide dacă au nevoie doar de două sau doar trei ore pe săptămână, vreme de 16 sau 12 săptămâni sau 8 săptămâni. Toate aceste lucruri nu pot fi altfel decât la latitudinea cadrelor didactice care identifică punctual care au fost pierderile. Grupele luate în calcul nu sunt de 30, ci sunt de 10, în acest program care face obiectul unei Ordonanțe de Urgențe, pe care am prezentat-o astăzi în ședința de Guvern, în primă lectură”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Banii obținuți în urma orelor remediale vor fi alocați școlilor, iar modul de raportare și de organizare ale orelor va fi verificat.

„Școala va primi o sumă globală pe care o va gestiona și o va distribui acolo unde este nevoie. În funcție de numărul de elevi care au raportat deja dinainte să se știe de existența acestui program, că au avut dificultăți cu privire la procesul de învățare/predare online. Pentru că că dacă am fi cerut această raportare după ce am anunțat că vor fi plătite vă puteți imagina că rezultatul ar fi putut să fie diferit. Vom încerca să avem un sistem de verificare a faptului că aceste ore remediale se desfășoară cu adevărat și nu sunt raportate doar pe hârtie. Sigur că ar fi poate trist ceea ce spun, poate  în acest sistem să avem și sancțiuni pentru raportări care diferă de realitate”, a precizat ministrul Educației Naționale.

Decizia privind numărul orelor remediale va fi luată în cadrul Consiliului de Administrație al fiecărei școli.

Sursa foto: Google


Distribuie articolul

You May Also Like