Strada Domnească, alee pietonală începând de mâine. Află AICI amănunte

Distribuie articolul

Se închide strada Domnească. Primăria Galați anunță că o parte a străzii va fi destinată doar traficului pietonal. Este vorba despre porțiunea de la Spicu și Romarta, cuprinsă între străzile Brăilei și Navelor. Circulația auto va fi interzisă în fiecare weekend, începând de mâine (sâmbătă, 6 iunie) până în septembrie.

De fiecare dată restricțiile vor intra în vigoare sâmbătă, la ora 8.00, și vor fi ridicate duminică, la miezul nopții. Strada va deveni zonă de promenadă, în prelungirea aleii de la P-uri, dar și loc pentru organizarea de evenimente publice.

„Primăria municipiului Galați informează că, în perioada 06.06.2020 – 13.09.2020, la fiecare sfârșit de săptămână, începând de sâmbătă, de la ora 08.00, până duminică, la ora 24.00, strada Domnească va fi destinată numai traficului pietonal pe tronsonul cuprins între strada Brăilei și strada Navelor (zona Spicu)…  Zona Spicu, parte a amplului proiect de modernizare a centrului orașului, oferă acum un spațiu generos pentru activități în aer liber, venind astfel în întâmpinarea nevoilor de socializare, mai ales  în această perioadă în care sunt valabile încă o serie de măsuri restrictive. Pe viitor, spațiul va putea găzdui expoziții, târguri, spectacole ori festivaluri”, au anunțat reprezentanții municipalității gălățene.

Accesul mașinilor va fi blocat cu ajutorul unor piloni metalici, îngropați în carosabil, care se ridică prin comandă, fiind conectați la un mecanism. În ceea ce privește parcarea din zona Romarta-Spicu, șoferii sunt rugați sa nu-și lase mașinile sâmbătă și duminică pe tronsonul destinat circulației pietonale.

Zona din Centru va fi blocată la fiecare sfârșit de săptămână, iar șoferii vor fi nevoiți să o ocolească. Reprezentanții Primăriei au stabilit ca rute alternative traseul Portului – Navelor – Egalității – Fraternității și Domnească sau Brăilei – Traian –  bulevardul Marea Unire și Portului. Modificări vor fi și în transportul în comun. Astfel, traseele de autobuz 10, 15, 24, 29 și 34 vor fi deviate de la Potcoava de Aur pe strada Prelungirea Traian – bdul Marea Unire – strada Portului, iar la retur va funcționa stația Centru.


Distribuie articolul

You May Also Like