Primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu, nu va candida pentru funcția de președinte al României

Distribuie articolul

De la lume adunate: dacă în Sibiu se construiește unul dintre cele mai mari parcuri din țară, la Galați se taie copaci (unii de peste o sută de ani!!!), se construiesc parcări în zona de promenadă din buricul târgului și se asfaltează spații verzi.

Este o chestiune de viziune și fiecare comunitate are primarul pe care îl merită. Treaba este că unii edili ajung președinți de țară, alții nu ajung nici măcar președinți de bloc. „În Sibiu va fi construit un parc de peste 6 hectare, urmând a fi al doilea cel mai mare din oraş, pe locul unui depozit de deşeuri din construcţii. O parte din banii necesari pentru construirea parcului vine de la Uniunea Europeană. (…)

Proiectul presupune crearea şi dotarea unei zone verzi cu utilităţi de recreere şi petrecere a timpului liber, prin modelarea terenului şi plantare de material dendrologic specific amenajamentelor tip „parc”; executarea unor lucrări de stabilizare a versantului şi crearea unui sistem de scări ce oferă accesul în zona de promenadă a parcului dinspre strada Sacel; crearea de alei pietonale, piste de biciclete, alei ecologice; crearea unei fântâni arteziene; crearea şi dotarea zonei destinate locurilor de joacă pentru copii; crearea şi dotarea unei zone de fitness in aer liber; amenajare si dotare zona mini-tiroliana; crearea unui teren de sport multifunctional; amenajarea unul teren de minigolf; dotarea cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, panouri informative, cişmele, suport parcare biciclete); instalare reţea Wi-FI; instalare sisteme de supraveghere video a spaţiilor amenajate prin proiect.” (sursa Adevărul)

Este mare diferență între Galați și Sibiu și nu ne referim la numărul de kilometri. Să spunem doar că primarul Ionuț Pucheanu nu riscă să ajungă președinte al României. Printre altele, pentru că nu a construit al doilea cel mai mare parc din țară.

În schimb, Galațiul a ajuns cunoscut în plan național pentru că o zonă verde a fost asfaltată în numele modernizării și pentru că au fost tăiați copaci (unul avea peste o sută de ani) ca să fie loc pentru beton.


Distribuie articolul

You May Also Like