Prima comună din România care concesionează serviciul de distribuție a gazelor naturale este din Galați

Distribuie articolul

Premieră națională în județul Galați. Potrivit senatorului liberal, George Stângă, Șendreni este prima comună din România care concesionează serviciul de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale.

Contractul prin care Primăria Șendreni a preluat infrastructura de la Distrigaz a fost semnat în prezența ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Acest contract este primul din România semnat în baza unei legi pe care PNL a promovat-o în Parlament, a precizat liderul liberal. Contractul semnat de Primarul Comunei Șendreni, are o valoare totală de 7,6 milioane de lei.

„Acest contract este primul din România semnat în baza legii 167/2018, o lege pe care PNL a promovat-o și care a fost extrem de așteptată de administrațiile publice locale și de cetățeni. Este o lege la care noi, cei din PNL, am lucrat foarte mult, în care am reușit să mutăm concesionarea distribuțiilor de gaze naturale de la Ministerul Energiei către unitățile administrativ teritoriale. Contractul semnat de Primarul Comunei Șendreni, colegul meu Paul Cristea, are o valoare totală de 7.693.779 lei (fără TVA), din care partea suportată de Distrigaz – Sud este în valoare de 724.002 lei, iar partea susținută de comuna Șendreni este în valoare de 6.969.777 lei. Dezvoltarea acestor rețele de distribuție este necesară, deoarece numai o treime din populația României are acces la gaze naturale, în vreme ce două treimi dintre români nu sunt conectați la rețelele de distribuție a gazelor naturale! Mă bucur că primul contract a fost semnat de către o comună din județul Galați! Este o nouă dovadă a ceea ce presupune o administrație condusă de un liberal. La alegerile locale îmi doresc ca tot mai multe localități gălățene să fie conduse de liberali”, a anunțat senatorul PNL, George Stângă.


Distribuie articolul

You May Also Like