Dacă tăceai, filozof rămâneai. Primăria, înjurată de gălățeni din cauza sensurilor unice montate între străzile Domnească și Traian

Distribuie articolul

Noile sensuri unice din Galați au dat peste cap traficul auto. Este vorba despre regulile impuse în zona cuprinsă între străzile Domnească și Traian.

La orele de vârf, sute de mașini formează coloane lungi încercând să se strecoare pe drumurile indicate de noile semne de circulație. Înainte era liniște în zona menționată, se plâng localnicii. În loc să rezolve problemele cunoscute de pe Științei și Vultur, modificările au reușit să dea peste cap circulația auto în tot cartierul. S-a ajuns astfel în situația „inedită” ca un șofer care pleacă de pe strada Elena Doamnă, colț cu Rizer, pentru a ajunge la Teatrul Muzical, să aibă nevoie de mai mult timp decât un alt șofer care vine la Muzical din Mazepa sau Țiglina.

Un experiment făcut de un locuitor al străzii Elena Doamnă demonstrează că o mașină are nevoie de circa 20-30 de minute pentru a parcurge traseul strada Elena Doamnă, strada Rizer, strada Traian, strada Rizer, strada Vasile Alecsandri cu continuare peste strada Domnească și oprire pe Mihai Bravu, în fața teatrului. Mai multe petiții au fost întocmite sau urmează să fie redactate de șoferii supărați pe Primărie.

Printre cei supărați este și fostul prefect al județului Galați, Mihai Capră.

„În urmă cu ceva timp comisia din Primărie care se ocupă cu traficul urban a decis introducerea de sensuri unice pe străzile Științei și Grădina Veche. Fiind direct afectat am inițiat o petiție, semnată de mai mulți locuitori din zonă, în urma căreia măsura a fost revocată. Credeam că am scăpat. Sfântă naivitate! De curând respectiva comisie a lovit din nou, de data asta mult mai aplicat. Pur și simplu zona a fost transformată într-un veritabil labirint. S-au introdus sensuri unice pe Științei, Grădina Veche, Cesar, Alecsandri, Rizer, Elena Doamna, Carnabel, Dragoș Vodă și poate și pe altele pe care nu le știu eu. Nu cred că decizia are la bază un studiu de trafic pentru că nu pot să cred că un astfel de studiu ar fi condus la o așa decizie. Astfel dacă vreau să ajung de acasă (Grădina Veche) în str. Traian, cam 300 de metri până acum, trebuie să cobor pe Cesar, să merg pe Științei, să urc pe Bolintineanu, s-o iau la dreapta pe Rizer și abia apoi să ajung în Traian, dincolo de spitalul militar cam de trei-patru ori mai mult. Și asta pe o stradă suficient de lată, pe care se poate circula chiar cu mașini parcate pe cele două sensuri. Nu cred că e lipsit de relevanță că traficul pe Grădina Veche nu este unul deosebit, fiind folosită în general de riverani și de școlile de șoferi, tocmai pentru că se pretează la așa ceva. Probabil că va trebui să reluăm petiționarea, în speranța că totuși locuitorii mai au de spus un cuvânt în orașul ăsta”, a scris Mihai Capră pe Facebook.

Localnicii se întreabă de ce au fost implementate sensuri unice în condițiile în care pe străzile din zonă nu erau probleme (cu două, trei excepții). În principiu, sensurile unice reprezintă o idee bună.

În realitatea gălățeană totul este pe dos: sensurile unice au fost prost gândite și îi obligă pe șoferi să ocolească zone întinse, aglomerând astfel alte străzi și intersecții.

Concluziile le-am găsit tot pe Facebook.

„Când ești prost de împungi dar te pune …mă-ta la Comisia de circulație în Primărie!!! Stăteam pe o străduță liniștită (7 mașini pe zi), acum parcă sunt în Piața Unirii…rezemat de fântână.” „Pur și simplu la primărie este multă prostie. Și vorba ta, chiar pentru asta sunt plătiți. Sunt vreo doi tembeli pe acolo care numai tâmpenii au făcut de-a lungul anilor.” „Ideea este că nici nu s-au sinchisit să facă ceva, noi cu petiția, scandalul – ei cu mârlănia și aroganța!!


Distribuie articolul

You May Also Like