Pacienții periculoși, internați în urma deciziei medicului psihiatru

Distribuie articolul

Medicii ar putea decide internarea unor pacienți periculoși fără o decizie judecătorească. Este una dintre propunerile ministrului Sănătății, Sorina Pintea, privind o serie de modificări legislative în domeniul psihiatriei.

Propunerile care vor fi prezentate și dezbătute în ședința de miercuri a Guvernului apar în contextul anchetei de la spitalul buzoian Săpoca unde un bărbat sub tratament a ucis cinci pacienți și a rănit alți opt cu un stativ de perfuzii. Marți, la Brăila, ministrul a vorbit despre acest subiect și a anunțat că medicul specialist ar putea decide internarea unui pacient periculos fără a fi nevoie de o hotărâre judecătorească.

În acest fel, ar fi urgentate procedurile și persoanele periculoase ar ajunge mai ușor sub tratament. De asemenea, ministrul a anunțat că va continua controalele la spitalele de psihiatrie din toată țara. În plus, săptămâna viitoare, reprezentantul Guvernului se va întâlni cu mai mulți specialiști cu care va încerca să găsească soluții pentru îmbunătățirea activităților din psihiatrie, în corelație cu directivele europene în domeniu.


Distribuie articolul

You May Also Like