Proxeneti model „Loverboy”, retinuti de politie

Distribuie articolul

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale Galați și cei ai Poliției Orașului Târgu Bujor au efectuat 6 percheziții domiciliare, în municipiul Galați și orașul Târgu Bujor, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

„Cu această ocazie, au fost găsite și ridicate un autoturism de lux, despre care există date că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni, precum și suma de 1 450 EURO. Totodată, au fost puse în executare trei mandate de aducere, pentru trei bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 38 de ani, toți din orașul Târgu Bujor, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de proxenetism”, precizează IPJ Galați.

Din cercetări a reieșit că, din anul 2012 până în prezent, folosind metoda ”Loverboy”, aceștia ar fi racolat 10 tinere, cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, pe care le-ar fi transportat în străinătate (Italia, Spania, Belgia, Austria, Elveția), unde, printr-un comportament agresiv, le-ar fi determinat să practice prostituția în beneficiul lor, obținând din exploatarea tinerelor aproximativ 80 000 de euro.

„Cei trei au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cu propunere de arestare preventivă”, mai informează IPJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like