Prima recoltare de plasmă realizată la Galați. Doi donatori pot salva viața unor pacienți aflați în stare critică

Distribuie articolul

Prima recoltare de plasmă umană a fost realizată, în premieră, la Galați. Marți dimineață, două persoane au donat plasma care poate salva pacienți infectați cu COVID-19. Procedura a fost făcută la Centrul de Transfuzii cu ajutorul unui aparat modern donat Consiliului Județean Galați de o companie din domeniul farmaceutic.

Două persoane care s-au vindecat de COVID-19 au donat plasmă la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină. Este vorba despre un soț și o soție, care s-au vindecat. Ei au făcut apel la alți gălățeni să le urmeze exemplul.

„Pentru cei care s-au vindecat, îi felicit pentru că au reușit să învingă acest virus care într-un timp atât de scurt ne-a împrăștiat viața și ne-a schimbat toate coordonatele. Îi îndemn să recurgă și dumnealor către această donație, care nu este absolut deloc dureroasă”, a spus Monica Stoica.

Procedura ar putea fi repetată și zilele următoare deoarece reprezentanții centrului gălățean au contactat mai multe persoane de pe lista cu posibili donatori. Plasma recoltată de la oamenii care s-au vindecat de COVID-19 va fi folosită în tratamentul pacienților aflați la Spitalul Județean din Galați. Prioritate are un pacient de 45 de ani, în stare critică.

„Plasma pacienților vindecați de COVID-19 salvează vieți în toată lumea.  Alături de noi, personalul medical din linia întâi, VOI -cei care v-ați vindecat de infecția cu covid 19, puteți fi EROI salvând pacienții infectați aflați în stare gravă. Trebuie doar să mergeți la Centrul de Transfuzii Galați pentru a dona sânge. Plasma imună, îmbogățită cu anticorpi, va fi administrată pacienților cu covid 19. Încurajăm pe toți cei care pot și vor să o facă indiferent de grupa de sânge dar în special pe cei care au grupa de sânge A pozitiv întrucât un pacient de 45 de ani se află în stare critică și are nevoie urgent de tratamentul cu plasmă imună. Vă puteți adresa direct Centrului de Transfuzii Galați din strada Regiment 11 Siret nr 48A …. telefon 0336401234”, au anunțat, pe Facebook, medicii de la Spitalul Județean Galați.

În județul Galați există 200 de potențiali donatori, aceștia fiind persoane care s-au infectat și ulterior s-au vindecat de COVID-19.


Distribuie articolul

You May Also Like