Covid 19: anchetă la azilul de bătrâni al Primăriei

Distribuie articolul

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul căminului de bătrâni „Sf. Spiridon” din Galați, aflat în administrarea Primăriei.

„Organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi – Biroul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmare mai multor articole din presa locală, potrivit cărora la nivelul Căminului de Bătrâni „Sf. Spiridon” Galaţi, mai multe persoane au fost infectate cu COVID-19, unele dintre acestea decedând, existând date că nu s-ar fi luat toate măsurile legale pentru prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, informează Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați.

La căminul „Sf. Spiridon” au murit 16 bătrâni și sunt confirmate 103 cazuri de infectare cu noul coronavirus, în rândul vârstnicilor asistați și al personalului.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns