Programul persoanelor de peste 65 de ani va fi modificat. Află AICI ce pregătesc autoritățile

Distribuie articolul

Programul persoanelor de peste 65 de ani va fi modificat astfel încât vârstnicii să aibă mai mult timp pentru a ieși din case. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela care a răspuns unor întrebări ale cetățenilor venite pe Facebook.

Ministrul a dezvăluit faptul că în curând persoanele în vârstă vor avea voie să iasă din casă mai devreme deoarece în intervalul orar 11.00-13.00 se poate încălzi destul de mult. Intervalul va fi mutat ceea ce oferă mai multe avantaje.

„Avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani. A venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11,00 -13,00 nu este cel mai nimerit. Va fi mutat mai în prima parte a zilei coroborat şi cu faptul că la magazine, în prima parte a zilei, beneficiaţi de condiţii mult mai propice pentru a fi protejaţi în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore”, a anunțat Marcel Vela pe Facebook.

Ministrul a mai spus că autoritățile vor să impună încă un interval orar pe parcursul serii, astfel încât vârstnicii să aibă mai mult timp pentru plimbare și cumpărături. Oricum, restricțiile de circulație ar putea fi ridicate de la 15 mai, atunci când expiră starea de urgență, așa cum a anunțat președintele Klaus Iohannis.


Distribuie articolul

You May Also Like