Joaca de-a moțiunea. În Parlament se votează o moțiune care îl vizează pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Distribuie articolul

Parlamentarii se joacă cu moțiunile simple. În ultimele săptămâni, i-au luat la rând pe miniștrii cabinetului Orban pe care i-au chemat în fața Parlamentului ca să-i acuze de toate relele din lume. Demersurile opoziției au rolul de a face spectacol, deoarece o moțiune simplă nu poate duce la pierderea funcției de către ministru. Ultimul vizat este ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

O moțiune este supusă aprobării miercuri, în Camera Deputaților. Parlamentarii UDMR și PMP au anunțat că nu susțin demersul deoarece lui Tătaru nu i se pot imputa probleme sistemului medical din ultimii 20 de ani. Oricum, moțiunea intitulată „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” are mari șanse să fie aprobată, dar nu produce nici un efect. Dezbaterea moțiunii PSD a avut loc marți.

Ministrul Tătaru a venit în fața Parlamentului și a anunțat că nu demisionează. De asemenea, Nelu Tătaru a vorbit despre testele pentru depistarea Covid pentru care a a fost criticat de parlamentari.

„Se vorbește că nu s-a testat. În acest moment, la nivel național, s-au efectuat 640.000 teste la 350.000 de cetățeni români. Ministerul Sănătății n-a blocat și nu blochează niciodată nicio testare. Toate testările se fac în baza unor proceduri elaborate de INSP în colaborare cu Centrul European de Control al Bolilor și de OMS. Protocoalele au fost modificate pe parcursul pandemiei, în funcție de necesități și de elaborarea anchetelor epidemiologice.Orice autoritate locală poate desfășura o activitate medicală în spitalele din subordine sau într-un spațiu special amenajat. Nu voi accepta, ca ministru al Sănătății, ca o activitate medicală, pe care unii o consideră de importanță minimă, să se desfășoare pe spațiul verde, la firul ierbii, sau în spații neautorizate”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit Digi24.ro.

Votul la moțiunea simplă se desfășoară miercuri dimineață.


Distribuie articolul

You May Also Like