Președintele PNL Galați, George Stângă: Guvernul a îmbunătățit programul IMM Invest

Distribuie articolul

IMM Invest este cel mai important program pentru sprijinirea IMM-urilor care a existat în România în ultimii 30 de ani. Acest program a început să funcționeze, iar rezultatele sale au început să apară. În pofida unor detractori din spațiul public, datele vorbesc de la sine și programul IMM Invest dovedește, zi de zi, că este un proiect de succes.

Guvern liberal condus de Ludovic Orban este alături de mediul de afaceri în lupta cu efectele pandemiei.

De aceea, guvernul a decis îmbunătățirea reglementărilor pentru programul IMM Invest. În primul rând, s-au eliminat două bariere: se renunță la cerința de a institui ipotecă legală asupra bunurilor mobile și imobile, asta deoarece oricum statul garantează 80-90% din credit, deci nu este nevoie de o garanție suplimentară și s-a eliminat elementul care spunea dacă ai fost sau nu influențat de pandemie.

Prin deciziile luate în ședința de miercuri, Guvernul PNL extinde posibilitatea tuturor companiilor să solicite aceste credite, fie că au fost sau nu afectate direct de pandemie și de măsurile luate pentru a stopa extinderea acestui virus. Tocmai de aceea, Guvernul a solicitat celor de la Fondul de Garantare să dialogheze permanent cu băncile, astfel încât să fluidizeze toate procedurile și să grăbească viteza de aprobare a creditelor, că acesta este de fapt obiectivul nostru.

De ce spun că IMM Invest este un proiect de succes? Pentru că până acum, aproape 59.000 de companii au aplicat pentru un credit garantat de stat prin acest mecanism și au fost aprobate 1441 de credite de Fondul de Garantare. Valoarea garanțiilor oferite este de aproximativ un miliard de lei, din totalul de 15 miliarde. Sigur, acest plafon poate fi suplimentat, pe măsură ce companiile primesc credite. Guvernul a transmis către 22 de bănci un număr de 53.063 solicitări (este vorba despre companiile care îndeplineau condițiile de eligibilitate ale programului), iar la data de 20 mai un număr de 5.330 de cereri aflate în aplicația www.imminvest.ro se aflau în diferite faze de analiză sau sunt în stadiu de solicitare clarificări.

Guvernul condus de Ludovic Orban a solicitat celor de la Fondul de Garantare să dialogheze permanent cu băncile, astfel încât să grăbească toate procedurile și să grăbească viteza de aprobare a creditelor, că acesta este de fapt obiectivul nostru.

Guvernul PNL face toate demersurile pentru a reporni economia, pentru a sprijini IMM-urile și angajații.


Distribuie articolul

You May Also Like