Ministrul Muncii anunță creșterea pensiilor și a alocațiilor

Distribuie articolul

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că pensiile și alocațiile copiilor vor crește. În curând, specialiștii ministerului vor încheia calculele și vor arăta ce majorare suportă bugetul afectat de epidemia de COVID-19. Cifrele vor fi analizate în ședință de Guvern, a precizat Alexandru.

Ministrul Muncii a dezvăluit faptul că Guvernul vrea să mărească pensiile și alocații, însă va avea o abordare responsabilă.

„Un răspuns clar cu privire la pensii şi alocaţii va veni foarte curând, când Ministerul Finanţelor va încheia bilanţul cheltuielilor şi situaţia încasărilor după această perioadă de pandemie. Am avut mai multe discuţii cu colegii mei, dorinţa noastră este să nu alimentăm prin nu ştiu ce cifre, păreri sau dorinţe, pentru că dorinţă avem, vă asigur de acest lucru. Ministrul Finanţelor are poza cu schimbările care apar de la o zi la alta, de la o săptămână la alta, a încasărilor la buget şi a posibilităţii pe care bugetul o are după această perioadă grea. Vă asigur că vor creşte pensiile. În momentul în care această evaluare va fi gata vom avea o comunicare în care vom arăta care este situaţia. O situaţie pe care nu au creat-o Florin Cîţu, Violeta Alexandru sau Ludovic Orban. O situaţie generată de tot ce s-a întâmplat în aceste luni. Vrem să avem o abordare responsabilă”, a spus ministrul Muncii, la B1TV.

Ministrul a anunțat că săptămâna viitoare va prezenta Guvernului un proiect privind creșterea alocațiilor. Violeta Alexandru a precizat că toate majorările vor fi făcute în funcție de buget și nu de propunerile populiste ale parlamentarilor opoziției.

„Suntem conştienţi de decizia Curţii Constituţionale şi vom găsi o soluţie. PNL a crescut alocaţiile. Nu e vorba că nu înţelegem sau că nu suntem conştienţi că există această nevoie. Dar să dublezi… vă spun, la Ministerul Muncii în fiecare dimineaţă am proiecte PSD, două teancuri. Proiecte legislative, să triplăm să dublăm…Orice are nevoie de mai mult. Problema este că atât este bugetul şi din el trebuie să acoperi toate aceste nevoi. A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabilă. Premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens. PNL în aceşti ani a generat o creştere a alocaţiei tocmai pentru că ştim că nu este mult. Da. Vor creşte alocaţiile. Sunt pregătită pentru săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creştere în privinţa alocaţiilor, dar o vom face cu siguranţă cât să fie sustenabilă în buget”, a punctat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Conform unor legi adoptate în Parlament, alocațiile copiilor ar trebui să se dubleze, în timp ce pensiile ar urma să crească cu 40%.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns