Contrabandă cu țigări la granița de est

Distribuie articolul

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, în colaborare cu cei ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.-S.T. Galați, au efectuat 15 percheziții domiciliare într-un dosar penal de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată.

„La data de 28 mai, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Galați și București au efectuat 15 percheziții domiciliare, în județul Galați și municipiul București, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigări”, informează DIICOT.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie 2020 – prezent, membrii grupului infracţional organizat ar fi introdus în România, din Republica Moldova, 32.768 de pachete țigări, pe care le-ar fi depozitat în locaţii special amenajate, le-ar fi transportat şi valorificat, membrii structurii infracţionale având atribuite roluri distincte şi bine determinate, în vederea îndeplinirii scopului infracţional comun.

„Astfel, o parte dintre membrii grupării ar fi avut rolul de a asigura procurarea cantităţilor de ţigarete din țara vecină şi trecerea acestora peste frontiera de stat, în zona din apropierea localităţii Oancea, judeţul Galaţi, utilizând în acest sens echipamente tehnice de ultimă generaţie și autoturisme de teren.

Țigaretele de contrabandă ar fi fost transportate peste frontiera verde cu autoturismele de teren până la locul de depozitare, situat în apropiere de graniţă, în comuna Oancea, la domiciliile unora dintre membri, până a doua zi când era organizat transportul acestora către beneficiar”, mai precizează DIICOT.

Ceilalți membri ai grupării ar fi avut rolul de a prelua cantităţile de ţigarete din spaţiile de depozitare şi de a asigura, în calitate de antemergători cu propriile autovehicule, transporturile către beneficiar.

După efectuarea transporturilor de ţigări, membrii grupării ar fi încercat să vândă unele dintre autovehiculele utilizate.

La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați vor fi conduse, în vederea audierii, 12 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns