România adevărată: în plină epidemie de gripă, pensionarii gălățeni stau la coadă pentru a obține abonamente gratuite la transportul public

Distribuie articolul

Sunt din nou cozi la casele de bilete ale societății Transurb. Numeroși gălățeni, în special pensionari, stau la rând pentru a primi abonamentele de călătorie pentru luna februarie.

Cozile s-au format, deși conducerea societății de transport public anunță că gălățenii pot călători cu abonamentele din ianuarie până pe 10 februarie. Nu toți, dar ajutorul îi vizează pe pensionari, elevi și studenți.

Reprezentanții Transurb mai spun că noile abonamente sunt emise doar pentru luna februarie deoarece este nevoie de votul Consiliului Local pentru stabilirea categoriilor de beneficiari de reduceri și gratuități la transportul public din Galați. Ședința legislativului local este programată joi, 31 ianuarie.

„Având în vedere numărul ridicat de persoane care beneficiază de facilități la transportul în comun și totodată, în vederea evitării formării de cozi la cabinele de eliberare abonamente de călătorie, următoarele categorii de pasageri: persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani, pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1900 lei brut/lună, pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilitățile prevăzute de Legea nr. 448/2006, elevii și studenții pot circula cu mijloacele de transport public local, în perioada 01-10 februarie 2019, în baza vechiului abonament de călătorie (termen de valabilitate 31 ianuarie 2019), timp în care, sunt obligați să achiziționeze noul abonament, cu perioada de valabilitate 1 – 28 februarie 2019”, se arată în comunicatul societății Transurb.

În timp ce pensionarii se adună pe la cozi, autoritățile gălățene iau măsuri speciale în contextul declarării epidemiei de gripă. Dacă în spitale accesul vizitatorilor a fost restricționat sau interzis de câteva săptămâni, în școli și grădinițe se face un triaj sever al copiilor. Începând de luni, copiii care merg la școală și la grădiniță sunt verificați cu atenție de cadre medicale. Deoarece nu sunt foarte mulți medici și asistente medicale în sistemul de educație, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au decis ca profesorii și învățătorii să-i monitorizeze pe copii. Dacă sunt observate semne de gripă, copilul care ar putea fi bolnav este scos imediat din colectivitate și trimis la medic.

Măsuri speciale au fost luate și în alte instituții în care se adună mulți oameni. La Teatrul Dramatic Fani Tardini din Galați, spectatorii care au simptome de răceală și gripă sunt rugați să rămână acasă pentru a evita răspândirea virusului. Totodată, conducerea instituției a anunțat că salariații care intră în contact direct cu spectatorii vor purta măști de protecție. De altfel, astfel de măști sunt văzute în numeroase locuri din Galați în care există ghișee și puncte de lucru cu cetățenii.


Distribuie articolul

You May Also Like