Premieră în învățământul gălățean: Prima școală alimentată cu panouri solare

Distribuie articolul

Dacă la nivelul elevilor și al dascălilor educația gălățeană are cu ce se lăuda, a venit rândul să ne mândrim și cu o parte din dotările pe care le au clădirile: o școală va fi alimentată, aproape gratuit, cu energia produsă de 72 de panouri solare.
În cadrul proiectului de anvelopare a școlii gimnaziale nr. 3 de pe bulevardul Dunărea, unitatea de învățământ va beneficia de reparații la fațade, înlocuirea ușilor și a 30% din ferestre, de montarea unei centrale termice dar și de montarea a 72 de panouri fotovoltaice. În aceste condiții, în afara sezonului rece există premizele ca școala să fie chiar independentă energetic.

”Sunt sigur că se vor resimți o calitate și un confort mult sporite atât de către copii și cadrele didactice, cât și de părinții care vor trece pragul școlii. Felicit toate persoanele implicate în acest proiect”, a declarat astăzi Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Lucrările, în valoare totală de 2,9 milioane de lei, sunt finanțate în proporție de 98% de către Uniunea Europeană și în proporție de doar 2% (58.000 de lei) de către beneficiar.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns