PNL Galați: „Sunt probleme mari în spitalele gălățene”

Distribuie articolul

Unitățile sanitare cu paturi din Galați se confruntă cu grave probleme legate de asigurarea produselor de strictă necesitate pentru protecția angajaților și combaterea Covid – 19. Afirmația aparține liderului consilierilor locali PNL, Onuț Atanasiu, care a dat drept exemplu Maternitatea.

„Spitalul Clinic Obstetrică – Ginecologie ”Buna Vestire” Galați nu există dezinfectant pentru mâini. Printre produsele de strictă necesitate solicitate de mai multe zile și nelivrate se numără săpun lichid, halate chirurgicale impermeabile, ochelari de protecție, măști FPP3, măști cu elastic în trei straturi, mănuși chirurgicale, mănuși neopren”, a spus Onuț Atanasiu.

Liberalul mai spune că în timp ce personalul medical se confruntă cu mari lipsuri, municipalitatea se pregătește să aloce sume consistente de bani către domenii a căror activitate este în prezent suspendată.

„Astfel, pe ordinea de zi este alocarea a 3,5 milioane de lei către cluburile sportive. Nu ne opunem promovării sportului, am avut diverse inițiative de sprijinire, dar considerăm că în actualul context trebuie reevaluate necesitățile și eșalonate sumele destinate sportului. În condițiile în care la un club sportiv nu se mai fac antrenamente, deplasări, nu mai e nevoie de cazare, de sporuri de hrană, de achitat diferite baremuri la arbitri, etc., în condițiile în care mari cluburi din Liga I anunță că reduc salariile jucătorilor, considerăm că este necesară o reevaluare a bugetelor, conform noilor necesități. Bugetele nu vor fi tăiate, acolo unde se justifică.
Din economiile făcute din cele două domenii putem dota spitalele din subordinea municipalității, ele trebuie să fie acum prioritatea noastră”, a precizat Onuț Atanasiu.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns