Încasezi mai puțin, cheltui mai mult – rețeta de succes a Primăriei Galați

Distribuie articolul

Aventurile fiscale ale noii conduceri locale par a avea un deznodământ previzibil: falimentul. Concluzia reiese din faptul că, deși în primele patru luni ale lui 2018 Primăria Galați a încasat cu 8 milioane de lei mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut, cheltuielile au crescut cu 60 de milioane!

Astfel, dacă în perioada ianuarie – aprilie 2017 veniturile totale înregistrate la bugetul primăriei erau de 218 milioane lei, din care credite externe în valoare de 9 milioane lei, veniturile totale înregistrate la bugetul primăriei în perioada analizată sunt de 225 milioane. Aparent, ar fi vorba de un plus, doar că plusul îl reprezintă un credit extern de 24.5 milioane lei.

”Constatăm, astfel, o scădere cu 8 milioane de lei a veniturilor proprii şi asistăm la o triplare a datoriei din credite, în contextul în care programul de investiţii al actualei echipe administrative este unul care suferă de inaniţie severă”, susține Onuț Atanasiu, consilier local PNL.

Și încasările din impozitele şi taxele datorate de către contribuabilii persoane juridice sunt mai mici cu un milion de lei decât în 2017. La capitolul cheltuieli, în schimb, apare o creștere de 43%, de la 138 milioane lei anul trecut la 198 milioane lei, anul acesta. Cheltuielile salariale păstrează și ele trendul creşterii cuantumului cheltuielilor, înregistrând un avans de 20% faţă de  2017, de la 10.4 milioane lei la 12.1 milioane lei.

”Au crescut foarte mult plăţile către asociaţii şi fundaţii, au crescut plăţile către ajutoarele sociale, au crescut subvenţiile acordate către societăţi aflate în subordinea Primăriei. În altă ordine de idei, ne exprimăm îngrijorarea faţă de posibilitatea falimentării societăţii de transport Transurb SA şi a opririi serviciului de transport în comun pentru locuitorii municipiului Galaţi”, susține Atanasiu, care consideră că păstrarea acestui trend va crea serioase probleme în gestionarea activităților din subordinea municipalității.


Distribuie articolul

You May Also Like