Cel mai bun medic din Galați NU mai este rapidul de București. Autoritățile anunță investiții record în spitale

Distribuie articolul

O zicală veche de când lumea civilizată spune că „cel mai bun medic din Galați este rapidul de București”.

Cică lucrurile sunt pe cale să se schimbe, iar autoritățile anunță că vor să șteargă din limbajul gălățenilor vechea zicală prin realizarea unor investiții în aparatură medicală. Rămâne de văzut dacă vor reuși, în condițiile în care cugetarea este bine înfiptă în ADN-ul cetățenilor de pe malul Dunării. De când lumea și pământul, cei mai mulți gălățeni cu probleme medicale merg la spitalele din București pentru diagnostic și tratament. Ei se duc să se caute de sănătate în capitală din motive evidente, iar cei mai mulți aleg trenul pentru că… autostradă.

Astfel a apărut pe lume zicala conform căreia cel mai bun medic din Galați este rapidul de București. Ca să șteargă zicala din mentalul colectiv, reprezentanții Consiliului Județean Galați sunt dispuși să plătească 10 milioane de euro. Banii nu vor fi folosiți pentru ștergerea creierelor, ci pentru achiziționarea de echipamente medicale moderne.

„Știu că se spune că cel mai bun medic din Galați este rapidul de București. Eu asta le-am spus celor din spitalele când am fost acolo: că nu mai vreau să aud treaba cu trenul spre București. Ca urmare, i-am chemat pe toți medicii și i-am întrebat ce aparate le lipsesc pentru a face anumite proceduri. După achizițiile anunțate, nu o să-i mai trimitem pe oameni la București, o să se poată face la Galați orice intervenție, pentru că o să cumpărăm toate aparatele necesare. Doar anul acesta cumpărăm aparate în valoare de 10 milioane de euro pentru Spitalul de Urgență din Galați, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Orășenesc Târgu Bujor”, a explicat, pentru presa centrală, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.


Distribuie articolul

You May Also Like