Politicienii spun lucruri trăsnite: tunelul de la Galați nu se face din cauza podului de la Brăila!

Distribuie articolul

Să ne ferească Dumnezeu de logica politicienilor. Primarul Ionuț Pucheanu spune că proiectul tunelului de la Galați nu este fezabil din cauza podului de la Brăila. Care pod? Podul despre care se vorbește de 20 de ani încoace sau podul despre care se va discuta în următorii 20 de ani? Altfel spus, un proiect (tunelul) care are deja contractul semnat se sperie de o fantomă(podul) care bântuie campaniile electorale și imaginația gălățenilor și a brăilenilor.

Pe logica aceasta, nici proiectul de la Brăila nu este fezabil pentru că de la revoluție încoace Eugen Durbacă le-a tot promis naivilor care l-au votat că le face pod peste Dunăre. Ba chiar și romanii au vrut să facă un pod la Barboși dar nu au mai apucat pentru că Apolodor s-a rătăcit pe drum. Nimic nu mai este fezabil!

Zilele trecute, am aflat că în bugetul național pe anul în curs nu apare suma promisă pentru investițiile la podul brăilean. Asta cu siguranță este o chestie de luat în seamă atunci când vorbești despre fezabilitatea unui proiect concurent. Ne mai spune primarul Pucheanu că vom plăti despăgubirile solicitate în instanță, dacă așa va stabili judecătorul, dar nici în ruptul capului nu vom face tunelul. Ar fi comedia secolului ca despăgubirile să se apropie de valoarea totală a investiției: o să rămânem fără tunel dar și fără bani.

În plus, primarul Galațiului nu ne spune cum a ajuns la concluzia cu fezabilitatea. Nu știm dacă s-a consultat cu colegii de partid cu acțiuni la Navrom Bac dar în mod sigur nu ne poate băga fezabilitatea sub nas în condițiile în care proiectul urma să fie realizat cu banii investitorilor. Cel puțin asta susține inițiatorul proiectului, fostul primar Marius Stan. Actualul edil șef are propria versiune, diametral opusă, și asta înseamnă că fie trăim în Kafka, fie Pucheanu moare de grija străinilor care vor să scobească malul Dunării.

La final, să presupunem că primarul Pucheanu are dreptate și că tunelul nu va fi fezabil. Unde-i nenorocirea? O să-l închidă proprietarii și o să-l transforme în salon de nunți sau în depozit de murături pentru gălățenii care au rămas fără garaj. Sau o să vină alt primar mai priceput și o să-l facă fezabil. Părerea mea!


Distribuie articolul

You May Also Like