Vals sindical la negocierile privind contractul colectiv de muncă de la ArcelorMittal

Distribuie articolul

Este tensiune la ArcelorMittal Galaţi. Negocierile privind contractul colectiv de muncă pe anul 2018 nu au ajuns la nici un rezultat. În curând vechiul document expiră şi există riscul ca salariaţii de la ArcelorMittal Galaţi să rămână fără contract colectiv de muncă la nivelul unităţii. Sindicaliştii anunţă că dacă administraţia nu va onora solicitarea lor de majorare a salariilor cu 25% și a sporurilor sunt pregătiţi să declanşeze conflictul de interese.

Problema este că la negocierile privind contractul colectiv de muncă, angajații ArcelorMittal cer marea cu sarea, iar conducerea unității le oferă o cană cu apă. Șefii au răspuns cu o ofertă de majorare a salariilor cu 50 de lei şi a primelor cu 40 de lei, fiecare. De asemenea, reprezentanții patronilor ArcelorMittal au propus ca în salariul de bază să fie introdus sporul de condiții grele, ceea ce va duce la o creștere salarială de 4,25%. Este prea puțin, au spus sindicaliștii care mai vor promovări pentru membrii de sindicat și creșterea valorii tichetului de masă.

Oricum, negocierile de la ArcelorMittal continuă. Este un fel de vals sindical care, de obicei, se încheie chiar înainte să expire vechiul contract colectiv de muncă. Distracție plăcută!


Distribuie articolul

You May Also Like