Plaja de la turnul de televiziune și prelungirea bulevardului Dunărea, două investiții cu iz electoral

Distribuie articolul

Am mai spus-o, dar nu ne lăsăm. Este ciudată indiferența cu care autoritățile locale tratează proiectul privind realizarea unui drum între Turnul de televiziune și bulevardul Dunărea prin curtea fostului sediul al Poliției de Frontieră. Este ciudată și miroase a momeală electorală în condițiile în care bucata de drum de doar 600 de metri ar schimba geografia zonei și viața șoferilor gălățeni.

Unii cred că lucrarea este „uitată” cu premeditare, pentru a fi făcută în preajma alegerilor locale viitoare când candidatul PSD (probabil actualul primar, Ionuț Pucheanu) își va plimba calul alb pe asfaltul proaspăt turnat. În plus, lucrurile se leagă perfect cu moșmondelile de la plaja din vecinătate pe care Primăria promite să o deschidă după mulți ani și multe țepe, multe scandaluri și mulți bani irosiți.

Practic, voturile se vor buluci în urna PSD dacă Primăria lui Ionuț Pucheanu reușește să pornească măcar un bazin de înot de la plaja Dunărea, fostă Splash. Pe principiul că a făcut un pic mai mult decât nimic, actualul edil șef va fi lăudat de cocătorii de vinete și de turiștii în șlapi care își închipuie că și la Saint Tropez este tot cu boschete, praf și câini fără stăpân. Iar dacă domnii și doamnele care se pregătesc pentru plajă cu loțiuni de protecție solară, bere la pet și pungi cu semințe vor vedea la baza Turnului de Televiziune un capăt de bulevard, atunci succesul electoral este garantat.

Conform proiectului, lucrarea de la Turnul de Televiziune ar trebui să dureze șase luni și să coste aproximativ trei milioane de lei. În urmă cu câțiva ani, Primăria Galați a atribuit lucrările de proiectare și execuție ale drumului care va realiza o legătură între Bulevardul Marii Uniri/strada Stadionului și Bulevardul Dunărea. Reprezentanții municipalității dau vina pe birocrație și spun că așteaptă un aviz de la Ministerul de Interne pentru a construi drumul prin curtea fostului sediul al Poliției de Frontieră. Specialiștii ministerului, însă, au explicat de fiecare dată când au fost întrebați că, în acest caz, nu trebuie să elibereze nici o autorizație și că Primăria Galați poate demara lucrările când poftește.

Rezultatul este că în zonă nu s-a întâmplat nimic. Din schițe aflăm că artera rutieră care va face legătura între faleza superioară și Bulevardul Dunărea va avea două benzi pe sens. Excepție face zona din curtea Poliției de Frontieră: din lipsă de spațiu, acolo va fi o singură bandă pe sens. În total, drumul va avea circa 620 de metri și va scurta actuala legătură dintre cartierele Țiglina și Dunărea cu aproape patru kilometri.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns