Începe vaccinarea copiilor. Autoritățile au anunțat cum și unde se face imunizarea

Distribuie articolul

Miercuri începe imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Autoritățile române anunță că au fost îndeplinite toate criteriile procedurale impuse de Agenția Europeană a Medicamentului.

Copiii cu vârsta de peste 12 ani se pot vaccina împotriva coronavirusului începând de miercuri, anunță reprezentanții RoVaccinare. Imunizarea se face cu produsul companiei Pfizer și doar cu aprobarea părinților.

„Platforma de programare a fost optimizată și permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani și peste prin contul părinților. Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal”, anunță reprezentanții RoVaccinare.

Copiii își pot face programare pentru vaccinare sau pot merge direct la centrele de vaccinare, însoțiți de un părinte. De asemenea, copiii se pot vaccina la evenimentele organizate de autorităție de tipul maraton sau drive thru.

Vvacinare Potrivit studiilor, eficacitatea vaccinului este mare în cazul copiilor. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați, susțin cei de la RoVaccinare.


Distribuie articolul

You May Also Like