Pe gălățeni îi paște încă o vară fără plajă: concesionarul complexului de pe malul Dunării nu a obținut încă autorizația de construcție

Distribuie articolul

Astăzi (miercuri, 11 aprilie) expiră termenul de obţinere a autorizaţiei de construcţie pentru investiția de la plaja Dunărea. Asta conform termenelor stabilite prin contractul semnat de Primăria Galați cu firma Karan Business & Finance SRL. Dacă termenul va fi depășit, reprezentanții municipailtății gălățene s-ar putea adresa instanței pentru a cere rezilierea contractului.

În urmă cu un an, complexul de agrement a fost concesionat, prin negociere directă, pentru 49 de ani, firmei bucureștene Karan Business. În momentul semnării contractului, investitorul și primarul Galațiului făceau poze și anunțau o listă lungă de investiții care ar fi transformat zona în mod radical. 12 luni mai târziu, complexul este aproape neschimbat și toate lucrurile promise au rămas pe hârtie.

Plaja Dunărea pare a fi abandonată iar zona cu nisip, bazinele de înot, aleile, toaletele și parcarea nu au fost modernizate. De asemenea, nu au fost construite locul de joacă pentru copii, terenurile de sport, de paintball și de minigolf, cluburile, barurile pe plajă, tiroliana și hotelul de trei stele.  Ca urmare, primarul Ionuț Pucheanu l-a amenințat pe investitor cu rezilierea contractului, lucru care nu s-a întâmplat deoarece Karan Business a plătit redevența stabilită în documente. Până în prezent, la bugetul local au ajuns peste 600.000 de lei care constituie redevența plătită de Karan.

Dacă firma care a concesionat plaja nu obține autorizația de construcție pe ultima sută de metri (până miercuri, 11 aprilie, ora 16.30-la prânz nu avea autorizația), Primăria poate solicita rezilierea contractului, susțin reprezentanții municipalității. Primăria se va constitui parte civilă și va merge la Tribunal pentru a cere dreptate. Un proces de acest tip durează ani de zile astfel încât plaja ar putea fi blocată pe termen nelimitat.


Distribuie articolul

You May Also Like