Pesta porcină lovește în Grădina Zoologică din Galați. Toți porcii din complex vor fi eutanasiați

Distribuie articolul

Porcii de la Parcul Zoologic din Pădurea Gârboavele nu au scăpat. Deși autoritățile au luat măsuri speciale după descoperirea în urmă cu aproape două luni a două cadavre de porci mistreți, virusul a reușit să intre în complex. Ca urmare, autoritățile au decis să eutanasieze toți porcii din Grădina Zoologică.

În complexul din Pădurea Gârboavele sunt 28 de porci vietnamezi și un singur mistreț. Animalele vor fi eutanasiate, au decis membrii Comitetului pentru Situații de Urgență Galați.

„Nu am scăpat. Confirmarea privind prezența virusului a venit aseară, azi cei de la Direcția Sanitară Veterinară au ajuns la Zoo pentru a eutanasia toți porcii. Avem 28 de vietnamezi și un singur mistreț, toți vor fi eutanasiați. Nu știm cum a intrat virusul în complex, noi am luat măsuri, am izolat porcii, am pus covoare cu dezinfectant. Până la urmă unul dintre porcii vietnamezi s-a îmbolnăvit, a murit și am primit confirmarea”, a spus directorul Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați, Mădălin Șerban.

După ce vor eutanasia porcii, angajații Grădinii Zoologice Gârboavele vor  izola zona în care se află cuștile animalelor, vor dezinfecta spațiile și vor monta alte covoare cu dezinfectant. În următoarele luni, la parcul zoo nu vor fi aduși alți porci.


Distribuie articolul

You May Also Like