Iohannis: ”Infrastructura și pregătirea forței de muncă sunt cheile dezvoltării Moldovei”

Distribuie articolul

Dezvoltarea infrastructurii și pregătirea forței de muncă sunt cele două soluții pentru scoaterea Moldovei din impasul economic actual, a declarat joi, la Galați, președintele Klaus Iohannis. Acesta susține că a făcut trei ore și jumătate cu mașina până la noi și că investitorii nu vor veni atât timp cât nu se vor rezolva cele două probleme.

Prezent joi la un miting electoral desfășurat în Sala Sporturilor din Galați, președintele Klaus Iohannis a răspuns și întrebărilor adresate de jurnaliști. Cele mai multe au vizat dezvoltarea zonei Galați – Brăila iar Iohannis a promis că toate proiectele bune inițiate de guvernele PSD (cum este cazul podului de peste Dunăre) vor fi duse mai departe.

”Prin faptul că am venit aici iar zilele trecute am fost la Brăila arăt un interes pentru această zonă. Toate proiectele bune vor fi continuate, evident. În al doilea mandat am un plan concret pentru toată Moldova, nu doar pentru zona Galați – Brăila. Pentru mine este foarte clar ce trebuie să se întâmple: trebuie să realizăm infrastructura de transport, asta nu înseamnă numai drum ci și cale ferată și este foarte clar că Moldova noastră are un potențial foarte mare pentru investitori și sunt sigur că ar veni, dar fără infrastructură este greu de convins un investitor să vină până aici. Infrastructura poate să rezolve în bună măsură problemele. A doua chestiune este pregătirea forței de muncă, de educație, începând de la profesională până la specializările în conformitate cu profilul pe care-l vor constitui aici investitorii”, a spus Iohannis.


Distribuie articolul

You May Also Like