Percheziții la traficanții de droguri 

Distribuie articolul

În urma a 12 percheziții efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Ploiești și Galați, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, în județul Prahova și municipiile Brăila și Galați, a fost destructurată o grupare infracțională bănuită de trafic de droguri de risc.

”Polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate din Ploiești și Galați, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, au efectuat 12 de percheziții, în județul Prahova și în municipiile Brăila și Galați. Activitățile au vizat mai multe persoane bănuite că fac parte dintr-o grupare infracțională specializată în traficul de droguri de risc și substanțe cu efecte psihoactive”, precizează Poliția..

Din cercetări au rezultat indicii că, începând din anul 2017, 3 persoane din Galați și Brăila ar fi desfășurat activități de trafic de substanțe noi cu efecte psihoactive (,,etnobotanice”) în Brăila și Galați. Totodată, sprijinite de alți complici, s-ar fi deplasat periodic în Prahova, unde ar fi comercializat en-gross astfel de substanțe către dealeri secundari.

”O parte dintre membrii grupării s-ar fi aprovizionat cu cannabis din Spania, drogurile fiind comercializate în județul Prahova.În urma perchezițiilor, de la locuințele celor în cauză au fost ridicate 2 kilograme de materie vegetală și substanțe pulverulente destinate comercializării, cântare electronice, telefoane mobile, 28.000 de lei, 520 de lire sterline și 150 de euro”, se arată într-un comunicat DIICOT.

60 de persoane au fost conduse la audieri, 10 fiind ulterior reținute. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc, pentru consumul propriu, fără drept și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. La acțiune au participat și jandarmi.


Distribuie articolul

You May Also Like