Au invadat faleza Dunării ca să intre în Cartea Recordurilor. Mii de copii au desenat tricolorul pe o pânză uriașă

Distribuie articolul

Mii de copii din Galați vor să intre în Cartea Recordurilor cu o pânză pictată în culorile tricolorului. Evenimentul dedicat Zilei Copilului și Anului Centenarului s-a desfășurat joi, pe faleza Dunării. Au participat aproximativ 2.000 de de copii, cei mai mulţi de gradiniţă.

Ineditul eveniment  s-a numit „Povestea Tricolorului și a Marii Uniri” și a fost organizat de Primărie în parteneriat cu Inspectoratul Școlar, Fundația Caricaturii Românești și Universale, Asociația Ghidelor și Ghizilor din România şi Grădinița cu program prelungit nr. 30 Galați. Organizatorii și-au propus să intre în Cartea Recordurilor cu cea mai mare pânză pictată din lume.

„Evenimentul se numește Povestea Tricolorului și a Marii Uniri. Cu prilejul Centenarului Unirii românașii și româncuțele din Galați vor să intre în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă pânză tematică pictată de copii. Pânza se întinde pe Faleza Dunării, pe o lungime de un kilometru. Participă aproximativ 2.000 de copii, 140 de cadre didactice, voluntari, părinți, bunici, reprezentanți ai comunității locale”, au anunțat reprezentanții Primăriei Galați.

Joi, la ora 9.00, Faleza Dunării a fost luată cu asalt de copii și însoțitori. Pânza uriașă care a fost pictată în culorile tricolorului va rămâne pe Faleza Dunării şi pe 1 iunie, de Ziua Copilului. În paralel, oragnizatorii așteaptă omologarea recordului lor.

„Colorăm astăzi o pânză de o mie de metri. Suntem la a doua ediție a acestui eveniment, în acest an copiii colorează unirea pentru că este anul centenarului. Ambiţia este să intrăm în Cartea Recordurilor, deja s-au făcut demersuri. Cei care se ocupă cu acest lucru ne-au dat un răspuns, ne-au spus că suntem primii care vor să breveteze aşa ceva, prin umare aşteptăm certificatul”, a declarat Oana Enache, purtătorul de cuvânt al IȘJ Galaţi.

Certificatul de la Cartea Recordurilor ar putea veni în următoarele săptămâni.


Distribuie articolul

You May Also Like