Galațiul este ocolit de toate marile proiecte naționale de infrastructură. Mai nou și de proiectele internaționale

Distribuie articolul

Gălățenii votează prost de la revoluție încoace, au aleșii pe care-i merită de vreo trei decenii încoace și rezultatele se văd din ce în ce mai mult în zilele noastre. Dintr-un pol de dezvoltare(pe vremuri) Galațiul a ajuns o fundătură cu pretenții mari și frustrări pe măsură. Iar efectele nu apar doar pe pielea cetățenilor ci și în mapele cu proiecte, orașul lipsind cu desăvârșire din toate hărțile privitoare la șosele, aeroporturi și alte obiective de infrastructură.

Vestea proastă este că Galațiul a fost abandonat de politicienii români, dar nu este băgat în seama nici de cei străini. Ne uităm în în gura autorităților și aflăm că podul de la Dunăre, despre care se vorbește de pe vremea lui Ceaușescu, va fi construit la Brăila. Tot pe acolo ar trebui să treacă și autostrada dinspre Focșani sau Buzău, în funcție de ministrul care o prezintă. Vă enervăm un pic spunându-vă că baronul Marian Oprișan, de la Vrancea, visează să construiască aeroportul regional Galați-Brăila la Focșani! Mai nou, mai marii Ucrainei și ai Bulgariei s-au vorbit să facă și ei o autostradă care va „rata” de puțin Galațiul. Proiectul după care salivează gălățenii va lega orașele Odessa – Cetatea Alba / Bolhrad – Reni-Tulcea – Negru Voda – Varna.

Așadar, gălățenii care vor să plece de acasă sunt nevoiți să se uite în stânga, în dreapta, peste gard și peste gârlă. Iar frustrarea va crește în viitor. Izolați de Dunăre, fără aeroport, pod și autostradă, gălățenii vor fi nevoiți să se târască până la șoselele moderne care apar prin regiune. Ca să ajungă la autostrada Odessa-Tulcea-Varna vor trece cu bacul pesediștilor Ștefan-Nica sau pe podul brăilenilor(dacă se va construi). Până la aeroportul lui Oprișan, ei vor da în gropile din DN-urile autohtone iar pentru destinațiile București și Iași, gălățenii vor face eforturi ca să ajungă la o șosea „mai asfaltată” și cu mai multe benzi, tot de prin părțile Focșaniului/Buzăului.

Ăsta-i viitorul. Gălățenii se vor târî precum gândacii pentru că sunt nevoiți să o facă. Dar din sens invers, cine naiba va veni?


Distribuie articolul

You May Also Like