Reguli stricte la votare din cauza epidemiei de COVID 19

Distribuie articolul

Alegerile locale se desfășoară în condiții speciale din cauza epidemiei de COVID-19. Ca urmare la scrutinul de duminică, 27 septembrie, au fost stabilite reguli la urne și în săli, pentru prevenirea răspândirii virusului.

Astfel, cel mult cinci alegători vor avea acces în același timp în sala de votare, iar în interior se va păstra distanța de minimum un metru între persoane. Cei care vin la secția de votare vor fi obligați să se dezinfecteze pe mâini la intrare și la ieșire și să poarte mască. Totuși, alegătorii vor fi nevoiți să renunțe la mască pentru a putea fi identificați.

Masca este obligatorie și pentru membrii secției de votare. Conform regulilor stabilite de Guvern, membrii comisiei electorale nu vor atinge actul de identitate al alegătorului. Acesta își va așeza singur documentul în suportul terminalului informatic astfel încât datele sale de identificare să poată fi preluate în Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal.

De asemenea, alegătorii își vor aplica singuri ștampila „Votat” pe actul de identitate. În ceea ce privește urna specială, aceasta va fi purtată de persoane cu măști, mănuși și dezinfectant. Urna se va deplasa mai întâi la adresele solicitanților care nu au COVID-19.


Distribuie articolul

You May Also Like