Percheziții la Brăila pentru destructurarea unei rețele de evazioniști. Printre cei vizați de acțiunea procurorilor este Cristian Borcea

Distribuie articolul

Sunt percheziții la Brăila, Constanța și București într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de circa 10 milioane de euro. Printre cei vizați de acțiunea procurorilor DIICOT este omul de afaceri Cristian Borcea, recent eliberat condiționat din închisoare. Perchezițiile se desfășoară în 24 de imobile, inclusiv la domiciliul fostului patron al echipei Dinamo.

Potrivit procurorilor, cei implicați în acest dosar au creat un prejudiciu estimat la  aproape 10 milioane de euro în perioada 2010-2013. Banii ar fi fost obținuți prin încheierea unor contracte între o mare companie petrolieră și mai multe societăți comerciale specializate în oferirea de servicii și bunuri. Procurorii susțin că firmele evitau plata impozitului datorat statului prin încheierea unor contracte fictive, printre companiile implicate fiind și societăți deținute de Borcea.

Dacă suspiciunile procurorilor se vor confirma și Cristian Borcea va fi găsit vinovat, omul de afaceri s-ar putea întoarce la închisoare. Recent, dinamovistul a fost eliberat condiționat după ce a executat parțial pedeapsa de șase ani și patru luni închisoare pentru evaziune fiscală în dosarul transferurilor de fotbaliști.


Distribuie articolul

You May Also Like