Număr scurt pentru urgențe la Poliția Locală Galați

Distribuie articolul

Premieră la Poliția Locală Galați. Din această lună, Dispeceratul Poliției Locale Galați beneficiază de un număr scurt de telefon, care poate fi apelat din toate rețelele de telefonie, cu tarif normal. Persoanele care au nevoie de ajutorul polițiștilor locali trebuie să formeze numărul 955 iar un operator le va răspunde exact ca la Serviciul Unic de Urgență 112. Reprezentanții Poliției Locale Galați anunță că pentru a eficientiza activitatea instituției și pentru o mai bună comunicare cu gălățenii, numărul scurt va funcționa în paralel cu vechile numere de telefon.

De astăzi gălățenii pot accesa numărul scurt – 955 – pentru a face sesizări și reclamații. În funcție de natura acestora: tulburarea ordinii și liniștii publice, comerț stradal neautorizat, abateri la disciplina în construcții, încălcări ale normelor privind protecția mediului și nu în ultimul rând, probleme legate de oprirea/staționarea neregulamentară, accesul interzis, etc., Dispeceratul Poliției Locale le va dirija spre soluționare la una din cele cinci Secții de Poliție Locală ori la Serviciile Control Activități Comerciale, Disciplina în Construcții, Serviciul de Protecția Mediului, Rutieră sau chiar Intervenție Rapidă. Postul de telefon va funcționa 24/24, iar la acest număr scurt răspund operatorii Dispeceratului Poliției Locale Galați. Numărul scurt de telefon reprezintă o necesitate având în vedere că în 2017, la Dispeceratul Poliției Locale Galați au sunat peste 3.000 de cetățeni, iar în primul trimestru al acestui an au fost înregistrate în jur de 1.000 de sesizări”, a anunțat Poliția Locală Galați.

Numărul scurt pentru urgențe de la Polița Locală Galați reprezintă o premieră locală dar nu și națională, sistemul fiind utilizat în cel puțin cinci orașe ale țării. În viitor,  Poliția Locală va beneficia de monitorizarea GPS a tuturor autospecialelor din dotare (în jur de 30 de mașini). Investiția se ridică la suma de 10.000 de euro.

„Practic, monitorizarea prin GPS mărește considerabil timpii de răspuns în cazul unei intervenții. Dispecerul observă pe un monitor care mașină este cea mai apropiată de locația unde este semnalată o încălcare a legii și direcționează patrula auto în mod direct, fără a mai face apel suplimentar prin stația de emisie-recepție”, a anunțat reprezentanții Poliției Locale Galați.

În plus, Primăria vrea să extindă  sistemul de monitorizare video din oraș. Cu o investiție de aproximativ 200.000 de euro, de la bugetul local, până în anul 2020 municipiul Galați va avea monitorizate video 118 zone. În prezent, prin proiectul unda verde, există 39 de camere video de monitorizare.


Distribuie articolul

You May Also Like