Record de amenzi la Galați. Mii de șoferi au de plătit peste jumătate de milion de lei!

Distribuie articolul

Record de amenzi la Galați. În ultimele trei zile, polițiștii de la Serviciul Rutier au constatat peste 2.000 de contravenții și 10 infracțiuni pe șoselele din județ și pe străzile din municipiile Galați și Tecuci. Polițiștii gălățeni au fost ajutați de colegi din județele Brăila, Tulcea, Buzău, Vrancea, Vaslui și Bacău. Din cauza numărului uriaș de abateri constatate, mii de șoferi au fost amendați, valoarea totală a amenzilor fiind de 580.000 de lei.

„În cadrul acţiunii au fost constatate 2017 contravenţii, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, dintre care 671  pentru neportul centurii de siguranță și  401 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 579.295 lei”, a anunțat IPJ Galați.

În urma acțiunii, polițiștii au reținut zeci de permise de conducere și de certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au întocmit 10 dosare penale.

„Au fost reținute în vederea suspendării 76 permise de conducere, dintre care 12 pentru consum de alcool, 25 pentru neacordare prioritate pietoni, 11 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric. De asemenea, au fost retrase  61 certificate de înmatriculare și 18 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare. În cadrul acţiunii au fost constatate 10 infracțiuni la regimul rutier , dintre care 5 infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere,  4 infracțiuni de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și 1 infracțiune de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat”, a precizat IPJ Galați.

Acțiunea Poliției Rutiere s-a desfășurat în perioada 30 octombrie-1 noiembrie.


Distribuie articolul

You May Also Like