Percheziții la amanet. Poliția din Galați a anihilat o bandă de spărgători de locuințe

Distribuie articolul

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Galați și cei ai secțiilor de poliție 1-3 Galați au identificat trei bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 47 de ani, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt din locuință, având ca mod de operare ”forțarea și escaladarea geamului de la parterul imobilului”.

„Din cercetări au reieșit indicii că, în perioada ianuarie – februarie 2020,  aceștia ar fi comis un număr de 6 furturi și tentative de furt  din locuințe, sustrăgând bani și bijuterii din aur și creând un prejudiciu de  aproximativ 13 000 lei. Cu sprijinul serviciilor de Operațiuni Speciale din Galați și Bacău și al polițiștilor din cadrul I.P.J. Bacău, polițiștii gălățeni au organizat, în data de 29 februarie a.c., un flagrant, urmărindu-i pe cei trei după ce ar fi comis un furt, cu același mod de operare, pe raza municipiului Bacău, iar pe drumul de întoarcere spre Galați, autoturismul cu care circulau a fost oprit în trafic, aceștia fiind reținuți”, precizează IPJ Galați.

Pe 1 martie, polițiștii gălățeni au pus în executare 13 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele celor 3 bărbați și ale altor persoane din anturajul lor, precum și la sediile comerciale a 3 firme care au ca obiect de activitate comercializarea bijuteriilor din aur.

„Cu ocazia perchezițiilor, au fost găsite și ridicate mai multe bunuri despre care există suspiciuni că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni sau ar fi fost folosite la comiterea acestora (bijuterii din aur, leviere, șurubelnițe, cagule, mănuși și un aparat de bruiaj alarme auto).

De asemenea, la punctele de lucru ale societăților comerciale percheziționate au fost găsite bijuterii din aur care nu erau înregistrate în evidențele contabile, existând suspiciunea comiterii unor fapte de evaziune fiscală”, mai spun reprezentanții IPJ Galați.

După audierea persoanelor bănuite, la sediul poliției, acestea au fost reținute, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Judecătoriei Galați cu propunere de arestare preventivă.


Distribuie articolul

You May Also Like