Când te joci de-a administrația îți permiți să faci economie și la arborarea drapelului național

Distribuie articolul

Creştinii sărbătoresc astăzi Înălţarea Domnului. Am auzit că în unele zone oamenii se „bat” cu leuştean, ca să fie feriţi de rele şi de boli. La noi, cei mai mulți funcționari de prin Primărie se bat de muscă sau cel puțin așa lasă să se înțeleagă, pentru că fac lucruri absolut trăsnite!

Haideți să vă explic de ce! Se știe că astăzi, în toate bisericile se fac slujbe de pomenire a eroilor, aşa cum se întâmplă de aproape un secol de când la Înălţarea Domnului se sărbătoreşte şi Ziua Eroilor. Acum vine partea frumoasă: se aude, domnilor de la Primărie, în toate bisericile se fac slujbe de pomenire, nu doar la Cimitirul Eternitatea, acolo unde se duc politicienii, prefăcut smeriți pentru doar câteva minute, cu scopul bine stabilit de a mai bifa o acțiune! Mă întreb, oare ce o fi fost în căpățânile deștepților din Primărie când au gândit să pună drapele naționale doar pe câțiva stâlpi din fața Cimitirului Eternitatea? Oare lor li se pare normal și moral? Cu ce au greșit ceilalți locuitori ai orașului de nu beneficiază de aceste simboluri naționale? Cu toții sunt plătitori de taxe și impozite, cu toții ar trebui să beneficieze de aceleași drepturi. Mi se pare că în situația de față, în loc să cinstim memoria eroilor prin arborarea tricolorului, mai degrabă desconsiderăm acest simbol național.

Poate că n-ar fi rău ca aleșii din Consiliul Local să-i ceară socoteală primarului pentru astfel de gesturi. Altfel, riscăm să ne trezim cu alte și alte discriminări, care pot lăsa anumite categorii sociale din Galați fără drepturile legale.


Distribuie articolul

You May Also Like