Ambulanțe noi pentru gălățeni și brăileni

Distribuie articolul

Serviciile Județene de Ambulanță din Galați și Brăila primesc mașini noi. Zilele trecute, la Brăila au ajuns două autospeciale Renault, livrate în cadrul unui program guvernamental implementat cu fonduri europene. Tot două mașini vor ajunge și la Galați peste câteva zile.

În ambele cazuri, este vorba despre ambulanțe de tipul A2 pentru transportul sanitar neasistat. Acestea nu au medic și asistent medical, fiind folosite doar pentru transportul pacienților care nu sunt în stare gravă. Mașinile vor fi folosite în misiuni după ce vor fi înmatriculate și asigurate, conform legii.

Reprezentanții Serviciilor de Ambulanță au primit și anul trecut autospeciale noi. Atunci la Galați au ajuns 12 salvări în timp ce la Brăila au fost livrate 11 mașini noi. Planul este ca în următorii ani, parcul auto al celor două servicii să aibă doar autospeciale noi.

Până atunci, vor fi casate cele mai vechi mașini de intervenție. În prezent, Serviciul din Galați are 52 de autospeciale, în timp ce la Brăila sunt utilizate în misiuni doar 24 de salvări. În ambele județe, zeci de ambulanțe sunt foarte vechi și fie stau în service, fie sunt ținute în rezervă, în garajele unităților de care aparțin.


Distribuie articolul

You May Also Like