Galațiul, centru regional de diagnosticare a coronavirozei

Distribuie articolul

Spitalul de Urgență din Galați va avea aparat pentru depistarea coronavirusului, devenind astfel singura unitate medicală din sud-estul țării care va putea face teste pentru identificarea virusului. Aparatura medicală va fi cumpărată sau închiriată în regim de comodat, în funcție de ofertele distribuitorilor, a anunțat astăzi președintele CJ Galați, Costel Fotea.


„Am decis să dotăm laboratorul spitalului cu un aparat performant cu care se poate depista coronavirusul. Spitalul va fi un centru regional, vor veni probe din mai multe județe. Astfel, nu vom mai pierde timp, acum toate probele sunt trimise la București. Aparatul nu depistează doar coronavirusul, ci și alte virusuri. Astăzi decidem dacă îl cumpărăm sau dacă îl luăm în comodat. Sunt avantaje și dezavantaje. Bani avem, costă între 600.000 de lei și 800.000 de lei, dar pentru achiziție trebuie să facem licitație care durează, sunt proceduri. În comodat îl aducem la spital de pe o zi pe alta și noi cumpărăm doar reactivii. Oricum, avem nevoie de acest aparat, îl vom lua”, a explicat Costel Fotea.


În prezent, toate probele recoltate în Galați pentru identificarea oricărui tip de virus sunt trimise la Institutul ”Matei Balș” din București.


Distribuie articolul

You May Also Like