Pe-un picior de plai, pe o gură de rai: zona Galați-Brăila stă foarte bine la indicatorii privind poluarea

Distribuie articolul

Are și falimentul părți bune. De exemplu, reduce poluarea. Este simplu: dacă nu sunt activități economice, nu există nici poluare. Nu există nici bunăstare, dar nu le putem avea pe toate deodată! Oricum, ca urmare a falimentului au ajuns Galați și Brăila la fundul unui clasament al celor mai poluate orașe din România.

Din cauza poluării gălățenii sunt invidiați de clujeni, ieșeni și brașoveni. Conform topului întocmit de niște domni care au măsurat gradul de poluare a aerului în 22 de orașe din România, Iași, Cluj-Napoca și Brașov sunt cele mai poluate localități. La polul opus, merg la braț Galați și Brăila, însoțite de Constanța. Practic, potrivit cifrelor prezentate pe site-ul airvisual.com (https://www.airvisual.com/world-most-polluted-cities?continent=59af92ac3e70001c1bd78e52&country=zk4LhMNzkk6ky46az&state=&page=1&perPage=50&cities) indicatorii care măsoară poluarea aerului au valori duble în comparația dintre orașele din fruntea și din subsolul clasamentului.

O fi bine de trăit la Galați și la Brăila. Poate au dreptate politicienii de la Dunărea de Jos care ne spun să terminăm cu prostiile și cu comparațiile cu vestul țării. Nu sunt locuri de muncă, investiții, zone de agrement, aeroporturi, autostrăzi, parcuri industriale, turiști, dar aerul este cât de cât curat. Este curat și din ce în ce mai mult, pentru că, în curând, politrucii din Galați și Brăila vor rămâne singuri.


Distribuie articolul

You May Also Like