Facturi mai mici la utilități pentru gălățenii care locuiesc la case

Distribuie articolul

Gălățenii care locuiesc la case pot plăti mai puțin pentru serviciile furnizate de Apă-Canal dacă apelează la montarea unui nou contor. Conform legii, apa folosită pentru stropitul grădinilor sau peluzelor nu trebuie să fie taxată și în sistemul de canalizare, deoarece acesta nu o preia. Acest drept este menţionat chiar în Regulamentul Operatorului Regional S.C. Apă Canal S.A. Galați.

”Contorul trebuie montat de către SC Apă – Canal, la solicitarea scrisă a beneficiarului. Se încheie un nou contract sau un act adiţional la contractul de furnizare existent, care va prevede modul de facturare a apei potabile, respectiv a apei uzate. Măsura se aplică tuturor consumatorilor gălățeni care locuiesc la curți în localități care beneficiază de serviciu de canalizare”, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, Viorel Cristovici, liderul consilierilor județeni ai PNL Galați.

Conform acestuia, ar putea fi vorba de 30.000 de beneficiari, la nivelul întregului județ. În Tecuci, de exemplu, din cei peste 6.000 de posibili beneficiari, doar șapte au apelat la montarea unui nou contor, până în prezent.

Costurile suportate de gălățeni pentru serviciile de apă și canalizare sunt printre cele mai mari din țară. Câteva exemple de tarife aprobate de ANRSC la 05.07.2019, practicate de operatorii regionali, pentru apă potabilă, respectiv canalizare – epurare (fără TVA) în Galați față de localități conduse de edili liberali:

Galați: 4.62 lei, respectiv 3.00 lei; Sibiu: 3.31 lei/ 2.28 lei; Oradea: 3.30 lei/ 1.99 lei; Brașov: 3.83 lei/ 2.64 lei.

În perioada următoare, PNL Galați va iniția o campanie de informare a cetățenilor cu privire la drepturile pe care le au și la modalitatea prin care să-și reducă cheltuielile cu serviciile Apă-Canal.


Distribuie articolul

You May Also Like