Două studii de trafic oferite de Primăria Galați unei firme de casă cu doi angajați

Distribuie articolul

O companie bucureșteană ce se laudă cu zece ani de experiență deși e înființată abia din 2016 a primit, fără licitație, două studii de trafic în municipiul Galați. Firma cu doi angajați a mai beneficiat și anul trecut de alte trei contracte din partea primăriei și este abonată la lucrări cu administrațiile locale în partea de sud-est a României.

”10 ani de experiență în dezvoltarea unor proiecte de succes pentru companii și comunități locale. Expertiza noastra în planificare urbană și generarea de proiecte finanțate cu fonduri nerambursabile ne recomandă ca un partener de încredere”, se arată pe pagina de internet a Urban Scope SRL, companie înființată pe data de 3 martie 2016.

Cum anume a căpătat restul de șapte ani de experiență rămâne o enigmă, posibil să fi venit cu ei de acasă.

Firma cu doi angajați în 2017 a obținut pe 1 martie un nou contract din partea municipalității noastre. Tot prin încredințare directă, ca și în precedentele cazuri. De această dată este vorba de un studiu de trafic, necesar în vederea unei eventuale cumpărări a 50 de autobuze electrice hibrid.

”Studiul de trafic are drept scop fundamentarea modernizării transportului public, creșterea performanțelor politicii de transport și a oricăror intervenții care modifică structura și capacitatea de transport. Analiza de trafic se va efectua astfel: analize de trafic, pe direcții de deplasare, pe tipuri de vehicule, identificarea disfunctionalităților din punct de vedere al circulației”, se arată în caietul de sarcini întocmit de Primăria Galați.

Suma oferită este de 110.000 de lei, fără TVA. Aceeași firmă a obținut, trei zile mai târziu, 125.000 de lei fără TVA pentru un studiu de fezabilitate ce se referă la un terminal intermodal de transport public.

Urban Scope este o cunoștință mai veche a administrației gălățene. Anul trecut a obținut 173.000 de lei fără TVA pentru trei studii de fezabilitate: amenajarea unei piațete pe locul scheletului Arenei de Box, pentru studiul de fezabilitate necesar “Regenerării urbane a Uzinei de Apă nr. 1” într-un pol de agrement și studii de trafic pentru „Modernizare linii de tramvai şi carosabil pe străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie”, „Modernizare linii tramvai şi carosabil pe străzile Traian Vuia, Henri Coandă, George Coşbuc (tronson cuprins între Coandăşi Alexandru Măcelaru)”, „Achiziţionare mijloace de transport nepoluante (tramvaie, troleibuze)”, „Centrul intermodal de transport al Municipiului Galati”, „GalatiVELOCity” şi „Modernizare depou mijloace de transport din bulevardul George Coşbuc”.

Constanța și Focșaniul sunt alte două localități în care Urban Scope reușește să obțină prin atribuire directă contracte cu administrația locală.


Distribuie articolul

You May Also Like