Ordonanța Militară nr.9, pe scurt: piețele rămân deschise, navigatorii nu mai intră în izolare

Distribuie articolul

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat o nouă ordonanță militară. Este documentul cu numărul 9 care instituie, prelungește, întărește sau desființează diferite reguli.

În primul rând, Ordonanța Militară nr.9 elimină prevederea privind interzicerea exportului de grâu. Ministrul de Interne a anunțat că în urma discuțiilor cu marii producători agricoli „s-a clarificat achiziția necesară pentru completarea rezervei de stat astfel încât un subiect care preocupă Guvernul României, securitatea alimentară, să fie asigurată până la următoarea recoltă”.

Piețele agroalimentare rămân deschise, a mai anunțat ministrul Marcel Vela. Există și o condiție care până în prezent nu s-a respectat: piața rămâne deschisă doar dacă respectă reglementărilor impuse de toate ordonanțele militare.

Vesți bune aduce Ordonanța pentru navigatori și muncitorii care sunt nevoiți să treacă granița. Astfel, sunt exceptați de la normele de izolare navigatorii și lucrători transfrontalieri de la granița cu Bulgaria, care lucrează pe o rază de 30 de kilometri, dacă aceștia nu prezintă simptome de COVID-19.

Avioanele rămân tot la sol. Ordonanța de joi a prelungit suspendarea zborurilor dinspre și către Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franța și Germania.

În rest, ar trebui să știți: stați acasă, evitați aglomerările și interacțiunea cu alte persoane, nu mergeți în vizite și nu primiți oaspeți chiar dacă este Paștele.


Distribuie articolul

You May Also Like