Când Transurb vrea prea multe de… 2 lei!

Distribuie articolul

Transurb ne vrea… detectivi! Pentru că gălăţeanul e inventiv şi a reuşit să falsifice şi noile bilete de călătorie, în ciuda tuturor hieroglifelor desenate pe el, conducerea Transurb s-a gândit să ne responsabilizeze: în calitate de călători beneficiari ai minunatului sistem de transport din Galaţi nu avem voie să stăm degeaba în autobuze, tramvaie sau troleibuze! De ce să ne batem de muscă, transpiraţie şi căldură? Nu!  Dacă tot stăm muuuult şi bine pe drumurile patriei, să nu stăm degeaba. În aglomeraţia de pe lume, cu soarele în cap şi cu sacoşele atârnate de gât, bonus hopurile şoferului, trebuie să verificăm cu atenţie şi adâncă responsabilitate civică toate inscripţiile de pe bilet, înainte să-l capsăm. Mai exact, să vedem dacă are serie şi număr, spirală termosensibilă şi bandă filtru UV. Nu e pe degeaba: vigilenţa ne va scuti de o amendă bună. Da, aţi citit bine: Transurb se spală frumos pe mâini şi spune că dacă vom fi prinşi în autobuz circulând cu un bilet fals, vom fi sancţionaţi. Noi, călătorii! Pare plin teatru al absurdului? Citez din anunţul oficial:

Este în obligaţia călătorului, ca la achiziţionarea biletului de călătorie să verifice valabilitatea acestuia, în caz contrar va fi sancţionat cu amendă”.

Păi bine, măi Transurb, după ce că tot eu, călătorul, răspund pentru faptul că şoferul conduce prost şi sunt certat de poliţie că urc cu bani în poşetă, dând astfel palpitaţii nepermise hoţilor de buzunare, acum mă vrei şi detectiv? Dar nu mai bine pui matale în vânzare biletul autentificat de notar? Lăsând gluma la o parte, părerea mea este că relaţia client-furnizor a fost din capul locului prost înţeleasă: noi, călătorii, trebuie să avem pretenţii pentru faptul că plătim mult prea mult un serviciu foarte prost şi nu viţăvercea! Am zis!


Distribuie articolul

You May Also Like