O nouă lovitură pentru Educație: mii de salariați din sistemul de învățământ ar putea fi concediați

Distribuie articolul

Mii de angajați din educație ar putea fi concediați. Este concluzia la care au ajuns sindicaliștii din învățământ după ce au consultat ordinul Ministerului Educației nr. 4884/2018 privitor la reducerea normelor din sistem. Concret, este vorba despre 4.000 de posturi din toată țara pentru cadre didactice, personal didactic auxiliar și personal nedidactic care dispar în urma aplicării ordinului. Cei care au redactat documentul spun că este vorba despre posturi neacoperite și anunță că nimeni nu va fi disponiblizat. Sindicaliștii însă au făcut calcule și au constat că mii de salariați sunt în pericol. La Brăila de exemplu, aproximativ 300 de persoane ar putea fi concediate, în timp ce la Galați numărul este mai mic.

„Sunt probleme și la Galați din cauza ordinului, avem posturi ocupate care sunt în pericol. Nu atât de multe ca în alte județe, dar există posturi în pericol. Sperăm să se rezolve problema prin negocieri. Este nevoie de oameni în sistem, nu de concedieri. La Galați este nevoie de 40 de profesori de sprijin și avem doar nouă. Posturile se reduc pe cale naturală, prin reducerea numărului de elevi, dar prin aplicarea ordinul riscăm să ne trezim cu oameni concediați. La negocieri solicităm anularea ordinului”, a declarat Lidia Antoniu, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar Galați.

Așadar, sindicaliștii din învățământ solicită ministrului Educației să anuleze ordinul. În caz contrar, reprezentanții profesorilor spun că vor organiza proteste și că vor da în judecată Ministerul Educației.


Distribuie articolul

You May Also Like