Vânătoare de comori în campusul studenţesc din Galați

Distribuie articolul

Treasure hunt, în campusul  studenţesc din Galați. Aproximativ 70 de tineri au participat vineri, de Ziua Educaţiei, la un concurs de orientare în campus. Este vorba despre studenți din primul an de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, dar și de câțiva liceeni de la școlile din oraș. Concursul organizat sub forma unei vânători de comori a reunit mai multe echipe care au căutat indicii și au dezlegat ghicitori pentru a ajunge la premiul bine ascuns, adică bilete la piesele de teatru din cadrul Festivalui Național de Comedie.

Vânătoarea de comori s-a desfășurat atât în interiorul clădirilor din campus, cât și în parcurile din jurul căminelor. Scopul concursului a fost ca bobocii și viitorii studenți să socializeze și să se familiarizeze cu locurile importante din cadrul universității, care le vor marca studenţia.

„Am organizat o vânătoare de comori, acțiunea este făcută pentru descoperirea universității, a campusului. Tinerii care au ajuns recent la universitatea gălățeană sau cei care se pregătesc să vină fac mai ușor tranziția către mediul universitar. Participă aproximativ 70 de tineri, atât studenți ai universității, cât și liceeni care vor ajunge aici peste un an, doi… Avem 13 locuri unde am ascuns diverse lucruri, sunt împrăștiate prin campus, sunt ascunse în centre de informare, în bibliotecă, în locuri din curte. Acolo sunt indicii către comoara vânată de toate echipele. Participanții primesc indicii, rezolvă ghicitori și trebuie să facă fotografii creative ca să dovedească faptul că au fost la fața locului. Marea comoară înseamnă bilete la teatru, dar avem și premii pentru echipele de pe locurile doi și trei, materiale personalizate cu numele și sigla universității” a declarat Marius Petica, organizatorul evenimentului Vânătoare de Comori în campusul studențesc.

În timpul vânătorii de comori au fost testate abilităţile de comunicare şi de lucru în echipă ale tinerilor. La final, primele trei echipe au fost premiate, dar diplome au primit toți participanții.


Distribuie articolul

You May Also Like