Piața muncii din Galați pune ”la bătaie”sute de locuri de muncă vacante

Distribuie articolul

Peste 500 de locuri de muncă vacante sunt anunțate, pentru această săptămână, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați, pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Cei peste 20 de agenți economici, care și-au înregistrat ofertele de muncă și fac angajări, caută persoane, în general, cu studii medii, dar au posturi în oferta prezentată și pentru persoane cu studii elementare, minime sau calificare și pentru persoane cu studii superioare.

De departe, cele mai multe posturi le oferă o firmă din domeniul construcțiilor civile, 200 de locuri de muncă pentru muncitori necalificați, cu studii primare sau medii. Posturile vacante sunt pentru întreținerea drumurilor, șoselelor și podurilor.

Combinatul Siderurgic din Galați oferă 100 de posturi, în schema de personal, pentru contracte de ucenic în meserii precum: strungar, oțelar, laminator, furnalist, lăcătuș și electrician, în vederea angajării pentru uzinele din subordine, la finalul perioadei de ucenicie.

Așa cum se știe, nevoia de securitate este prezentă în Galați și, ca atare, și creșterea numărului de firme care contractează servicii de pază este mare. Trei firme din domeniu au scos la ofertă 30 de posturi de agent de pază, pentru care nivelul de studii poate să fie minim – 8 clase.

Pentru cei cu studii medii sunt oferite și 40 de posturi de agent service client la o firmă care operează un call-center. Tot cu studii medii se pot angaja(mai ales femei) și cei care doresc să lucreze pe cele 30 de posturi vacante, de confecționer ansamblor articole textile, la un angajator din domeniul fashion.
Piața muncii din Galați mai are nevoie de angajați în meserii de electrician auto, lăcătuș construcții metalice și navale, mașiniști pentru diverse utilaje folosite în construcții civile, dar și de tractoriști, tehnicieni mecanici și electromecanici, sudori, zidari, montatori și multe alte activități desfășurate în domeniul construcțiilor de persoane necalificate, fără a fi necesare studiile.
A început să ”miște” și domeniul HoReCa, care are nevoie de ospătari, bucătari, cameriste, recepționeri sau șefi sală restaurant.


Distribuie articolul

You May Also Like