O nouă instituție din subordinea Primăriei se pregătește să moară

Distribuie articolul

La doar șase ani de la înființare Calorgal, societatea care se ocupă de distribuția de agent termic, se pregătește să moară: două treimi din angajați vor fi disponibilizați până la sfârșitul anului.

Compania, al cărei administrator și membru în Consiliu de Administrație a fost la înființare actualul primar, Ionuț Pucheanu, a pornit cu stângul de la început. Astfel, în primul an complet de funcționare, 2013, a înregistrat o pierdere de 57.089 lei în condițiile în care avea un singur angajat, continuând cu 23.872 lei pierdere în 2014 și 4.232.644 lei în 2015, când număra 255 de salariați.

Sub semnul pierderii s-a aflat Calorgal și în primul an complet de mandat Pucheanu: gaura contabilă în 2017 a fost de 9.742.009 de lei, peste 2 milioane de euro!

În aceste condiții, 300 din cei 450 de angajați pe care îi are în prezent ar urma să fie disponibilizați până la sfârșitul anului, fiind adoptată o decizie în acest sens în ultima ședință de Consiliu Local. Decizia poate fi aplicată de la 1 iulie.

„Planul acesta de disponibilizări este pur și simplu o etapă, nu este ca și cum de mâine ar începe și o formă de ajutor pe care putem să o dăm angajaților Calorgal este votarea acestui plan de disponibilizare, un plan în vederea obținerii Ordonanței 36ce permite acordarea de plăți compensatorii celor care vor pleca”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.


Distribuie articolul

You May Also Like