Salariații Braicar nu au protestat de POMANĂ: ei vor plăti pagubele acumulate de societate în timpul grevei!

Distribuie articolul

Șoferii care au blocat transportul public de persoane dn Brăila timp de o săptămână au ieșit pe minus. Ei s-au ales cu o creștere salarială de 7,5% din care vor fi nevoiți să scadă pierderile provocate societăți și șapte zile de grevă. Bonus, ei au primit înjurături de la tot orașul, sunt cercetați disciplinar și au intrat pe lista neagră a conducerii Braicar.

Protestul care a ținut o săptămână s-a încheiat așa cum a început: salariații nu au primit nici un ban în plus față de creșterea salarială propusă încă de la început de conducerea societății. Chiar dacă protestatarii soliicitau o majorare de aproape 30%, ei au acceptat doar 7,5%. Vestea și mai proastă este că pierderile acumulate de societate în ultimele șapte zile vor fi imputate tot angajaților, așa cum a lăsat să se înțeleagă directorul Bracar.

„Salariați au acceptat să reia activitățile întrerupte săptămâna trecută. Ei vor primi aceleași condiții, exact ce s-a propus de la început în limitele bugetului, este vorba despre creștere salarială de 7,5%. Au înțeles și ei că nu se poate mai mult. În ceea ce privește pagubele făcute, legea va fi aplicată fără nici un ocoliș, obligația noastră este să aplicăm întocmai legile în vigoare”, a declarat Cornel Săndulescu, directorul general al SC Braicar SA Brăila.

În ceea ce-i privește pe brăilenii care au abonamente de călătorie, aceștia vor fi despăgubiți de regia de transport.

„Brăilenii vor primi despăgubiri, unii deja au făcut solicitare scrisă. Pentru ceilalți vom lua o decizie privind prelungirea abonamentelor începând de luna viitoare”, a precizat Cornel Săndulescu.

Mai grav pentru greviști este că în prezent ei sunt cercetați disciplinar deoarece „au lipsit” nemotivat de la serviciu mai mult de trei zile. Probabil, ei au urcat vertiginos spre vârful listei negre și, la prima abatere, ar putea fi concediați. De altfel, societatea de transport a început să facă angajări încă din timpul protestului. Cel puțin 14 șoferi au parcurs procedurile de angajare și vor începe treaba săptămâna viitoare.


Distribuie articolul

You May Also Like